Obrazujte djevojčicu. Osnažite zemlju.

Od 100 djevojčica upisanih u školu u Indiji, tek jedna završi srednju školu.1 Obrazovanje djevojčica predstavlja najvažnije ulaganje u budućnost s kojim je Indija suočena. Kroz suradnju s YouTube autorima nastojimo podići svijest o tom pitanju.

Podržite ove organizacije i tako postanite njihov zagovornik.

unicef

UNICEF djeluje na nekima od najsurovijih mjesta na svijetu i pomaže najugroženijoj djeci. Nastojimo spasiti njihove živote. Braniti njihova prava. Pomoći im u ostvarivanju njihovih potencijala.

Svakodnevno diljem 190 zemalja i teritorija pokušavamo doprijeti do svakog djeteta i izgraditi bolji svijet za sve.

I nikad ne odustajemo.

Donirajte i saznajte više
Girl Effect

Mi smo kreativna neprofitna organizacija čiji je cilj pružiti podršku djevojkama da promijene svoje živote. Nike Foundation začetnik je naše organizacije, a čine je stručnjaci na polju medijskog, tehnološkog i međunarodnog razvoja, kao i razvoja robnih marki. Posjedujemo jedinstvenu kombinaciju vještina pomoću kojih rješavamo globalne probleme na drukčiji način.

Djelujemo širom svijeta, na mjestima gdje su djevojke marginalizirane i ranjive. Stvaramo sadržaje za mlade u oblicima koji im se sviđaju i koji ih privlače na interakciju. Ti se sadržaji isporučuju putem medija i mobilnih tehnologija koje mladi svakodnevno upotrebljavaju, od aplikacija kojima se razvijaju vještine, televizijskih dramskih emisija koje se bave bitnim pitanjima do časopisa za koje pišu djevojke.

Donirajte i saznajte više
Zaklada Malala

Zaklada Malala želi svijet učiniti mjestom na kojem će sve djevojke moći bez straha učiti i predvoditi.

Donirajte i saznajte više
Video Volunteers

Aktivisti iz organizacije Video Volunteers (VV) grade alternativno medijsko okruženje u kojem će tisuće ljudi diljem svijeta koji žive u siromašnim četvrtima i naseljima proizvoditi videosadržaj visoke kvalitete čiji je cilj osvijestiti zajednice i potaknuti ih na djelovanje.

Izrađujemo modele održivih medija u lokalnom vlasništvu i osmišljavamo programe obuke koji zajednicama omogućuju stjecanje vještina za novinarski rad i kritičko razmišljanje, kao i kreativnih vještina potrebnih za vođenje tih medija.

Donirajte i saznajte više

Pretplatite se na naš kanal ako želite saznati kako utjecajni autori upotrebljavaju YouTube.