Taníttass egy lányt. Felemelsz egy nemzetet.

Indiában 100 beiratkozott lány közül mindössze egyetlenegy végzi el a 12. osztályt.1 Ha India szeretne befektetni a jövőjébe, ennek leghatékonyabb módja a lányok oktatásának biztosítása. A YouTube-alkotókkal együttműködve próbáljuk felhívni a figyelmet erre a problémára.

Vedd ki a részed Te is: támogasd ezeket a szervezeteket.

unicef

Az UNICEF a legsanyarúbb sorsú gyermekek érdekében, a világ legelmaradottabb térségeiben tevékenykedik. Az életük megmentéséért. A jogaik megvédéséért. A képességeik hatékony alkalmazásának lehetőségéért.

A világ 190 országában és térségében élő összes gyermekért dolgozunk mindenhol és mindennap, hogy mindenki számára jobb világot teremthessünk.

És sosem adjuk fel.

Adományozás és további információ
Girl Effect

Kreatív nonprofit szervezetként arra törekszünk, hogy segítsünk a lányoknak életük megváltoztatásában. A programot a Nike Foundation indította el. Szervezetünknél a média, a műszaki területek, a márkák és a nemzetközi fejlesztés szakemberei dolgoznak: a különböző képességek egyedi alkalmazásával a szokásostól eltérően járulunk hozzá a globális problémák megoldásához.

A világ összes táján jelen vagyunk, ahol a lányok a perifériára szorulnak és sebezhetővé válnak. Kedvelt, interaktív lehetőségeket teremtünk a fiatalok számára. Mindezt az általuk mindennap használt médián és mobiltechnológián keresztül valósítjuk meg – a képességfejlesztő alkalmazásoktól, a létfontosságú problémákat bemutató tévéjátékokon át, egészen a lányok által írt magazinokig.

Adományozás és további információ
Malala Fund

A Malala Fund egy olyan világ megvalósításán munkálkodik, ahol minden lány biztonságosan tanulhat és tölthet be vezető pozíciót.

Adományozás és további információ
Video Volunteers

A Video Volunteers (VV) szervezet célja alternatív médiakínálat létrehozása, amelynek keretein belül a világon több ezer, nyomornegyedekben és falvakban élő készíthet kiváló minőségű videótartalmakat, amelyek felhívják a figyelmet a közösségekre, és hozzájárulnak azok akcióba lépéséhez.

Fenntartható, helyi tulajdonban lévő médiát alakítunk ki, illetve képzési programokat dolgozunk ki, amelyek révén a közösségek elsajátíthatják az újságírást, a kritikus gondolkodást és a mindezek alkalmazásához szükséges kreatív képességeket.

Adományozás és további információ

Ha látni szeretnéd, hogyan használják a YouTube-ot a társadalmi hatást gyakorló alkotók, iratkozz fel csatornánkra.