Szeretnél nagyobb hatást elérni? Tudunk segíteni.

A társadalmi hatásgyakorló újítókra szabott online tanfolyamokon a YouTube legjobb történetmesélőitől, barátainktól tanulhatsz a YouTube Alkotói Akadémián.

A YouTube-os társadalmi hatás 5 alappillére

Megoszthatóság

Gondoskodj róla, hogy a megtekintők támogatók hálózatának továbbítsák a videóidat. Ha a lehető legközérthetőbb módon meséled el a történeted, könnyebben azonosulnak vele. Légy aktuális! Szőj bele a történetedbe valami felkapott témát, amelyről mindenki beszél. Légy értékes is: történeted közvetítsen gyakorlati értéket is.

Felfedezhetőség

Gondoskodj róla, hogy videód az első keresési találatok között legyen! Történeted úgy alakítsd, hogy felkapott témákra és örök érvényű igazságokra is hivatkozzon; ilyenek lehetnek a különböző oktatóvideók és útmutatók. Így ha a népszerű témák megnövelik a webhely forgalmát, a videód megjelenik a kapcsolódó videók között.

Következetesség

Ha gyakran és rendszeresen teszel közzé videókat, azzal a tartalmaidat kedvelő nézőket még inkább megnyerheted az ügyednek. A következetes formátum, téma, illetve személyiség használata videóidnál szintén hozzájárul a hűséges feliratkozói bázis kiépítéséhez, amelynek tagjai rendszeresen visszatérnek, hogy megtudják, milyen módon tudnák még támogatni küldetésedet.

Közösség

Indíts párbeszédet a megtekintők közösségével. Videóidban szólítsd meg közvetlenül a közönségedet, és tegyél fel nekik kérdéseket. Kérd meg őket például arra, hogy a megjegyzések szakaszban írják le ötleteiket vagy tapasztalataikat, és ezeket a válaszokat használd fel a későbbi videókban.

Fenntarthatóság

Közönséged érdeklődését könnyen megismételhető sorozatokkal tarthatod fenn. A „nagyot szóló” videók nagy forgalmat generálhatnak csatornád számára, de jó ötlet a fontos projektjeidet más, könnyebben elkészíthető videókkal is megtámogatni, amelyek fenntartják a közönség érdeklődését két nagyobb kaliberű videó között.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

A társadalmi hatásról szóló leckék a YouTube Alkotói Akadémiában

Egyéb eszközök és erőforrások

YouTube Adományozás

Adománygyűjtési eszközeink révén nézőid közvetlenül a YouTube-on látható videódból küldhetnek adományt szervezeted vagy a neked fontos ügyek számára.

Interaktív videók

Nézőidet külső kampánycéloldalaidra irányíthatod a speciális univerzális kapcsolókártyák használatával, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen külső URL-hez kapcsolódj.

A YouTube Spaces rendelkezésre állása

Megtudhatod, hogyan léphetsz kapcsolatba az alkotókkal, hogyan alkothatsz emlékezetes élményeket, és hogyan használhatod ki videókészítési eszközeink és technológiánk előnyeit a világ tíz YouTube alkotói stúdiójának bármelyikében. Bizonyos korlátozások érvényesek lehetnek.

A Google Nonprofit Szervezeteknek program eszközei

Használd ki a G Suite Nonprofit Szervezeteknek, a Google Ad Grants és számos más hatékony eszköz előnyeit.

Ha látni szeretnéd, hogyan használják a YouTube-ot a társadalmi hatást gyakorló alkotók, iratkozz fel csatornánkra.