Wil je je impact vergroten? Wij kunnen je daarbij helpen.

Ga naar de YouTube Creator Academy en leer van de beste verhalenvertellers op YouTube met online cursussen die zijn toegespitst op maatschappelijke vernieuwers.

Vijf basisprincipes voor maatschappelijke impact op YouTube

Deelbaarheid

Zorg dat je video's worden gedeeld met medestanders. Wees herkenbaar door je verhaal op een toegankelijke manier te vertellen. Speel in op de actualiteit door iets in je verhaal op te nemen waar iedereen het over heeft. En zorg ervoor dat je verhaal praktische waarde heeft.

Vindbaarheid

Zorg ervoor dat je video boven in de zoekresultaten terechtkomt. Verwijs in je verhaal naar trending onderwerpen en gebruik tijdloze contentformats zoals instructievideo's. Wanneer populaire onderwerpen voor meer verkeer naar de site zorgen, kan jouw video als 'gerelateerde video' worden vermeld.

Consistentie

Door regelmatig video's te posten, betrek je je kijkers bij je goede doel. Het gebruik van een consistent format, onderwerp en/of dezelfde persoonlijkheid voor je video's helpt ook bij het opbouwen van een trouwe groep abonnees die betrokken blijft bij je missie.

Community

Start een dialoog met je kijkerscommunity. Richt je in je video's rechtstreeks tot je publiek en stel vragen. Vraag ze bijvoorbeeld hun ideeën of ervaringen te delen in het reactiegedeelte en gebruik de antwoorden in nieuwe video's.

Duurzaamheid

Houd de aandacht van je publiek vast door een serie te maken die je makkelijk kunt herhalen. Grootschalige, populaire video's kunnen veel verkeer naar je kanaal trekken, maar het is altijd een goed idee om deze projecten af te wisselen met kleinere, makkelijk te maken video's die de aandacht van je publiek vast kunnen houden.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

Lessen over maatschappelijke impact van de YouTube Creator Academy

Andere tools en bronnen

YouTube Giving

Met onze geïntegreerde inzamelingstools kunnen je kijkers rechtstreeks via je video op YouTube donaties doen.

Interactieve video´s

Leid je kijkers naar de externe bestemmingspagina's van je campagne met speciale vrije linkkaarten waarmee je een link naar elke externe URL kunt toevoegen.

Toegang tot YouTube Spaces

Leer hoe je contact maakt met creators, onvergetelijke ervaringen creëert en alles uit onze tools en technologieën voor videoproductie haalt in een van onze tien YouTube Spaces-studio's, verspreid over de hele wereld. Er gelden een aantal beperkingen.

Tools van Google voor Non-profitorganisaties

Gebruik krachtige tools zoals G Suite for Nonprofits, Google Ad Grants en meer.

Abonneer je op ons kanaal en zie hoe maatschappelijk betrokken creators YouTube gebruiken.