Ønsker du å utgjøre en forskjell? Vi kan hjelpe deg.

Få tips fra noen av de beste historiefortellerne på YouTube via nettkurs som er skreddersydd for nyskapende aktører som engasjerer seg i sosial endring. Du finner dette i YouTube Skaperskole.

Fem viktige punkter for sosial påvirkning på YouTube

Deling

Sørg for at folk har lyst til å dele videoene dine med andre støttespillere. Få seerne til å relatere seg ved å fortelle historien din på en enkel måte. Vær aktuell ved å snakke om noe som er i vinden akkurat nå. Og husk å tilføre historien din praktisk verdi.

Synlighet

Sørg for at videoen din går til topps i søkeresultatene. Trekk inn aktuelle emner i historien din samt nyttig innhold som tips og veiledninger. På denne måten kan videoen din bli tilgjengelig under «beslektede videoer» når populære emner fører til økt trafikk på nettstedet.

Regelmessighet

Hvis du legger ut videoer ofte og regelmessig, blir det enklere for faste seere å holde på engasjementet i saken din. Hvis du også er konsekvent med tanke på format, emne og/eller personlig preg i videoene dine, kan du bygge opp et lojalt publikum som vender tilbake for å finne nye måter å støtte deg på.

Fellesskap

Start en dialog med seerfellesskapet. Snakk direkte til seerne i videoene dine, og still dem spørsmål. Du kan for eksempel be dem om å dele forslag eller erfaringer i kommentarfeltet, og så kan du bruke disse svarene som elementer i fremtidige videoer.

Bærekraftighet

Hold på oppmerksomheten til seerne ved å lage en serie der du enkelt kan lage nye episoder. Du kan øke trafikken til kanalen din ved å lage videoer som blir veldig populære, men det er lurt å underbygge de høyprofilerte prosjektene dine med andre videoer som er enklere å lage, for å opprettholde interessen til seerne mellom de store satsingsprosjektene.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

YouTube Skaperskole-kurs i sosialt engasjement

Andre verktøy og ressurser

YouTube Veldedighet

Med de innebygde innsamlingsverktøyene våre kan seerne donere penger til den aktuelle organisasjonen eller saken rett fra YouTube-videoen din.

Interaktive videoer

Med overleggskort som gjør at du kan linke til en hvilken som helst ekstern nettadresse, kan du henvise seerne til landingssiden for kampanjen din.

Tilgang til YouTube Studio

Finn ut hvordan du kan komme i kontakt med skapere, lage minneverdige opplevelser og bruke videoproduksjonsverktøyene i et av de ti YouTube-studioene for skapere rundt i verden. Enkelte begrensninger gjelder.

Google-verktøy for ideelle organisasjoner

Få utbytte av nyttige verktøy som blant annet Google Ad Grants og G Suite for ideelle organisasjoner.

Abonner på kanalen vår for å se hvordan sosialt engasjerte skapere bruker YouTube.