Ali želite pustiti večji pečat? Lahko vam pomagamo.

V spletnih tečajih, zasnovanih za družbene inovatorje, se boste učili pri najboljših pripovedovalcih zgodb v YouTubu, ki so jih pripravili naši prijatelji v Akademiji za ustvarjalce v YouTubu.

Pet osnov za spodbujanje družbenih sprememb v YouTubu

Možnost deljenja z drugimi

Zagotovite, da bodo gledalci vaše videoposnetke posredovali omrežju podpornikov. Zgodbo povejte na čim bolj preprost način, da se bodo gledalci lahko poistovetili z vami. Bodite aktualni in v zgodbo vključite temo, o kateri se vsi pogovarjajo. Vaša zgodba naj ima praktično vrednost.

Vidnost

Vaš videoposnetek naj se uvrsti na prvo mesto rezultatov iskanja. Zgodbo sestavite na tak način, da se sklicuje na priljubljene teme in »zimzeleno« vsebino, kot so nasveti in vadnice. Na ta način bodo uporabniki vaš videoposnetek našli kot »povezan videoposnetek«, ko se bo zaradi priljubljenih tem povečala količina prometa na spletnem mestu.

Skladnost

Pogosto in redno objavljanje videoposnetkov pomaga gledalcem, ki jim je všeč vaša vsebina, da se poistovetijo z vašimi prizadevanji. Pri ustvarjanju zveste množice naročnikov, ki redno podpirajo vašo pobudo, pomagajo tudi dosledna oblika, tema in/ali vtis, ki ga naredijo vaši videoposnetki.

Skupnost

Začnite pogovor s skupnostjo gledalcev. V svojih videoposnetkih občinstvo nagovorite neposredno in gledalcem zastavite vprašanja. Prosite jih na primer, naj se v razdelku s komentarji odzovejo s svojimi zamislimi ali izkušnjami, te pa uporabite kot elemente prihodnjih videoposnetkov.

Trajnostnost

Obdržite pozornost svojega občinstva z ustvarjanjem serije videoposnetkov, ki jih ni težko ustvariti. »Vplivni« videoposnetki lahko v vaš kanal pripeljejo veliko število gledalcev, vendar vam priporočamo, da odmevne projekte dopolnjujete z drugimi videoposnetki, ki jih ni težko ustvariti. Z njimi boste občinstvo obdržali med ustvarjanjem večjih projektov.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

Izobraževanja o družbenih spremembah v Akademiji za ustvarjalce v YouTubu

Druga orodja in viri

YouTube Giving

Z našimi vgrajenimi orodji za zbiranje donacij lahko gledalci donirajo sredstva za vašo organizacijo ali pobudo kar v vašem videoposnetku v YouTubu.

Interaktivni videoposnetki

Usmerite gledalce na zunanje domače strani akcij s posebnimi karticami s poljubnimi povezavami, s katerimi lahko vključite povezavo do katerega koli URL-ja.

Dostop do YouTube Spaces

V enem od desetih studiev YouTube za ustvarjalce po vsem svetu se lahko naučite, kako se lahko povežete z ustvarjalci, ustvarjate nepozabne izkušnje in izkoristite naša orodja in tehnologijo za videoprodukcijo. Velja nekaj omejitev.

Orodja programa »Google za neprofitne organizacije«

Izkoristite zmogljiva orodja, kot so G Suite za neprofitne organizacije, Google Ad Grants in druga.

Če si želite ogledati, kako vplivni ustvarjalci uporabljajo YouTube, se naročite na naš kanal.