Желите ли да остварите већи утицај? Можемо да вам помогнемо.

Учите од неких од најбољих наратора на YouTube-у на онлајн курсевима прилагођеним иноваторима друштвеног утицаја, од наших пријатеља у Академији за YouTube ауторе.

5 темеља друштвеног утицаја на YouTube-у

Могућност дељења

Постарајте се да људи прослеђују ваш видео мрежи симпатизера. Будите пријемчиви тако што ћете причу испричати на најприступачнији начин. Будите актуелни тако што ћете у причу укључити нешто о чему тренутно сви причају. И будите корисни тако што ћете причи дати неку практичну вредност.

Видљивост

Постарајте се да ваш видео доспе на врх резултата претраге. Направите причу која се осврће на горуће теме, као и на садржај који је увек актуелан, као што су практична упутства и водичи. На тај начин, када популарне теме доведу до појачаног саобраћаја на сајту, ваш видео може да се нађе као „сродни видео“.

Доследност

Често и редовно постављање видео снимака омогућава гледаоцима који воле ваш садржај да се непрекидно повезују са вашом иницијативом. Доследно коришћење формата, теме и/или личности за видео снимке такође доприноси изградњи одане базе пратилаца, која ће стално тежити да нађе више начина да подржи вашу мисију.

Заједница

Започните дијалог са заједницом гледалаца. У видео снимцима се директно обраћајте публици и подстичите је питањима. На пример, тражите од ње да одговори у делу за коментаре тако што ће изнети идеје или искуства, па користите те одговоре као елементе будућих видео снимака.

Одрживост

Задржите пажњу публике тако што ћете направити серију која се лако понавља. Видео снимци са великим одјеком могу да привуку много саобраћаја на канал, али је добро да своје високопрофилне пројекте пропратите другим видео снимцима који се лакше праве и који могу да одрже пажњу публике између захтевнијих снимака.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

Лекције из друштвеног утицаја са Академије за YouTube ауторе

Остале алатке и ресурси

YouTube даривање

Уз наше уграђене алатке за прикупљање средстава, гледаоци могу да донирају организацији директно са видеа на YouTube-у.

Интерактивни видео снимци

Усмерите гледаоце на одредишне странице спољне кампање преко специјалних „картица за било који линк“, које вам омогућавају повезивање са било којим URL-ом.

Приступ у YouTube Spaces

Научите како да се повезујете са ауторима, правите доживљаје који се памте и користите наше алатке и технологију за видео продукцију у ма ком од десет YouTube студија за ауторе широм света. Важе одређена ограничења.

Алатке Google-а за непрофитне организације

Искористите моћне алатке, као што су G Suite за непрофитне организације, Google Ad Grants и друге.

Да бисте видели како значајни аутори користе YouTube, пратите наш канал.