Vill du göra större skillnad? Vi kan hjälpa dig.

Lär dig från några av YouTubes bästa berättare med onlinekurser som har skräddarsytts för innovatörer inom social påverkan, från våra vänner på YouTube-akademin för innehållsskapare.

Fem grundstrategier för att skapa social påverkan på YouTube

Delbart innehåll

Se till att tittarna delar dina videor i ett nätverk av potentiella stödgivare. Skapa innehåll som är lätt att relatera till genom att berätta din historia på ett så lättillgängligt sätt som möjligt. Var aktuell genom att inkludera något som alla pratar om. Var värdefull genom att tillföra praktiskt värde till tittaren.

Synlighet

Se till att videon hamnar längst upp i sökresultaten. Utforma berättelsen på ett sätt som refererar till aktuella ämnen och tidlöst innehåll som instruktionsvideor och handledningar. På det sättet syns videon bland liknande videor när populära ämnen ökar trafiken till webbplatsen.

Konsekvens

Lägg upp dina videor ofta och regelbundet. Då kan tittare som gillar ditt innehåll fortsätta att bidra till ändamålet. Genom att använda ett konsekvent format, ämne och personlighet i videorna skapar du lojala prenumeranter som kommer tillbaka eftersom de vill fortsätta stödja ditt ändamål på olika sätt.

Community

Starta en dialog med tittarna. Tala direkt till tittarna i dina videor och aktivera dem med frågor. Be dem till exempel att svara i kommentarerna med sina idéer och erfarenheter. Inför sedan dem i framtida videor.

Hållbarhet

Fånga publikens uppmärksamhet genom att skapa videor som är enkla att upprepa. Stora, påkostade produktioner kan ge mycket trafik till kanalen, men det är en bra idé att varva de högprofilerade projekten med enklare videor som fångar publikens uppmärksamhet mellan de större satsningarna.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

Lektioner om social påverkan från YouTube-akademin för innehållsskapare

Andra verktyg och resurser

YouTube Giving

Med våra inbyggda insamlingsverktyg kan tittare donera till din organisation eller ditt ändamål direkt från din video på YouTube.

Interaktiva videor

Hänvisa tittarna till kampanjens externa målsidor med särskilda länkkort du kan använda om du vill länka till en webbadress.

Få åtkomst till YouTube Studio

Läs om hur du får kontakt med innehållsskapare, skapar minnesvärda upplevelser och kan dra nytta av våra verktyg och vår teknik för videoproduktion på någon av YouTubes tio studior för innehållsskapare runt om i världen. Vissa begränsningar gäller.

Verktyg i Google för ideella organisationer

Använd dig av kraftfulla verktyg som G Suite for Nonprofits, Google Ad Grants och många fler.

Prenumerera på vår kanal om du vill se hur innehållsskapare i Impact Lab använder YouTube.