Želite povećati svoj utjecaj? Mi vam možemo pomoći.

Učite od ponajboljih pripovjedača na YouTubeu, na online tečajevima koji su osmišljeni za inovatore na području društvenog utjecaja, od naših prijatelja u Akademiji za autore sadržaja na YouTubeu.

5 temelja za stvaranje društvenog utjecaja na YouTubeu

Mogućnost dijeljenja

Nastojte da ljudi prosljeđuju vaše videozapise u mreže poklonika. Ispričajte svoju priču na najpristupačniji mogući način da biste gledateljima olakšali da se povežu s njom. Budite relevantni: u svoju priču uključite temu o kojoj trenutačno svi govore. A vrijednost postignite unošenjem praktične koristi u priču.

Vidljivost

Izradite videozapis koji će zauzeti najviše mjesto u rezultatima pretraživanja. Osmislite priču tako da uključuje aktualne teme, ali i uvijek popularne sadržaje poput praktičnih savjeta i vodiča. Na taj će način popularne teme povećati promet na web-lokaciji, a vaš će se videozapis pojaviti među "povezanim videozapisima".

Dosljednost

Ako videozapise objavljujete često i u redovitim intervalima, to će gledatelje koji vole vaš sadržaj potaknuti da se povežu s vašom inicijativom. Upotreba dosljednog formata, teme i/ili osobe u videozapisima pomaže i u stvaranju baze vjernih pretplatnika koji se iznova vraćaju i traže nove načine da podrže vašu misiju.

Zajednica

Pokrenite dijalog sa zajednicom gledatelja. U svojim se videozapisima izravno obraćajte publici i pozivajte je da postavlja pitanja. Primjerice, možete od gledatelja zatražiti da u odjeljku komentara iznose svoje ideje ili iskustva i zatim njihove odgovore upotrijebiti pri izradi budućih videozapisa.

Održivost

Zadržite pozornost publike izradom niza videozapisa koji se lako nadovezuju jedan na drugi. Videozapisi s bombastičnim sadržajem mogu privući mnogo prometa na vaš kanal, no dobra je praksa da pored istaknutih projekata objavljujete videozapise koje ćete lakše izraditi, a poslužit će za zadržavanje pozornosti publike između značajnijih događaja.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

Lekcije Akademije za autore sadržaja o društvenom utjecaju

Drugi alati i resursi

YouTube Giving

Gledatelji pomoću naših ugrađenih alata za prikupljanje donacija mogu donirati sredstva vašoj organizaciji ili inicijativi izravno s vašeg videozapisa na YouTubeu.

Interaktivni videozapisi

Usmjerite gledatelje na vanjske odredišne stranice kampanje pomoću posebnih kartica "Veze na sve lokacije" koje omogućuju postavljanje veze na bilo koji URL.

Pristup YouTube Spacesu

Saznajte kako se povezati s autorima, stvorite pamtljive doživljaje i iskoristite naše alate i tehnologiju za produkciju videozapisa u jednom od deset YouTubeovih studija za autore diljem svijeta. Primjenjuju se neka ograničenja.

Alati programa Google za neprofitne organizacije

Iskoristite prednosti koje pružaju napredni alati kao što su G Suite for Nonprofits, Google Ad Grants i drugi.

Pretplatite se na naš kanal ako želite saznati kako utjecajni autori upotrebljavaju YouTube.