Laat één meisje naar school gaan en help een heel land vooruit

In India maakt slechts een op de honderd schoolgaande meisjes de middelbare school af.1 Zorgen dat meisjes een opleiding krijgen, is de beste investering die India in de eigen toekomst kan doen. Samen met YouTube-creators vragen we aandacht voor deze kwestie.

Zet je in voor het goede doel door deze organisaties te steunen

UNICEF

UNICEF helpt de meest kansarme kinderen in gebieden met de zwaarste leefomstandigheden. Dat doen we om hun levens te redden, om hun rechten te verdedigen en om ervoor te zorgen dat ze alles uit zichzelf kunnen halen.

We staan in 190 landen en regio's voor ieder kind klaar, elke dag weer, om de wereld voor iedereen beter te maken.

We geven nooit op.

Doneren en meer informatie
Girl Effect

We zijn een creatieve non-profitorganisatie die meisjes helpt hun leven te veranderen. Onze organisatie is opgericht door de Nike Foundation en heeft veel expertise op het gebied van media, technologie, merken en internationale ontwikkeling. Deze unieke mix van vaardigheden gebruiken we om mondiale problemen op een nieuwe manier op te lossen.

We werken overal ter wereld op plekken waar meisjes gemarginaliseerd worden en kwetsbaar zijn. We maken content die jongeren aanspreekt en tot interactie aanzet. Deze content wordt aangeboden via de media en de mobiele technologieën die jongeren dagelijks gebruiken, van apps voor de ontwikkeling van vaardigheden en tv-drama's rondom belangrijke kwesties tot tijdschriften met artikelen die door meisjes zijn geschreven.

Doneren en meer informatie
Malala Fund

Malala Fund streeft naar een wereld waarin alle meisjes zonder angst onderwijs kunnen volgen en zich tot leiders kunnen ontpoppen.

Doneren en meer informatie
Video Volunteers

Video Volunteers (VV) werkt aan een alternatief medialandschap waarin duizenden mensen uit sloppenwijken en dorpen over de hele wereld video's van hoge kwaliteit produceren. Met deze video's worden maatschappelijke problemen onder de aandacht gebracht en mensen tot actie aangespoord.

We maken modellen voor duurzame, lokaal beheerde media en stellen trainingsprogramma's samen om de journalistieke, kritische en creatieve vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om deze modellen in de praktijk te brengen.

Doneren en meer informatie

Abonneer je op ons kanaal en zie hoe maatschappelijk betrokken creators YouTube gebruiken.