Искате да оказвате по-голямо въздействие? Ние можем да Ви помогнем.

Почерпете знания от някои от най-добрите разказвачи на истории в YouTube със специализирани онлайн курсове за новатори в областта на социалното въздействие от приятелите ни в Академията за създатели в YouTube.

5 основни принципа за постигане на социално въздействие в YouTube

Възможност за споделяне

Уверете се, че хората ще споделят видеоклиповете ви с мрежа от поддръжници. Бъдете уместни, като разказвате историята си по възможно най-достъпния начин. Бъдете актуални, като включите популярна към дадения момент тема. И бъдете ценни, като осигурявате практическа полза с историята си.

Откриваемост

Уверете се, че видеоклипът ви се показва най-горе в резултатите от търсенето. Включете в историята си набиращи популярност теми и полезно съдържание, като практически указания и уроци. По този начин трафикът към сайта се увеличава и зрителите могат да намират материала ви като „сроден видеоклип“.

Постоянство

Редовното и често публикуване на видеоклипове позволява на зрителите, които харесват съдържанието ви, да продължат да се свързват с каузата ви. Освен това използването на един и същ формат, тема и/или персонаж за видеоклиповете ви спомага за изграждане на база от лоялни абонати, които постоянно търсят нови начини да подкрепят мисията ви.

Общност

Започнете диалог с общност от зрители. Във видеоклиповете си се обръщайте директно към аудиторията и я подканвайте с въпроси. Можете например да поискате от зрителите да споделят идеите и впечатленията си в секцията за коментари и да използвате отговорите им като елементи в бъдещи видеоклипове.

Устойчивост

Поддържайте вниманието на аудиторията си, като създавате лесно проследими поредици. Сензационните видеоклипове могат да привлекат много трафик към канала ви, но е добре да създавате и други, по-лесни за изпълнение материали, който ще задържат вниманието на аудиторията ви между по-грандиозните проекти.

poster-most-shocking-second-a-day-video.jpg
poster-sochi-2014.jpg
poster-greenwash.jpg
poster-african-men.jpg
poster-leeza.jpg

Уроци по социално въздействие от Академията за създатели в YouTube

Други инструменти и ресурси

YouTube Дарения

С вградените ни инструменти за набиране на средства зрителите могат да правят дарения за организацията или курса ви директно от видеоклипа ви в YouTube.

Интерактивни видеоклипов

Насочвайте зрителите си към външните целеви страници на кампанията си чрез специални карти „Връзка навсякъде“, които ви дават възможност да поставяте връзки към всеки URL адрес.

Достъп до YouTube Spaces

Научете как да се свързвате със създатели, да създавате незабравими изживявания и да се възползвате от инструментите и технологията ни за продуциране на видеоклипове във всяко от десетте студиа в YouTube по цял свят. Важат определени ограничения.

Инструменти на Google за организации с нестопанска цел

Възползвайте се от мощни инструменти, като G Suite за организации с нестопанска цел, Google Ad Grants и много други.

Абонирайте се за канала ни, за да разберете как създателите с влияние използват YouTube.